Procurorii francezi au conchis, în urma audierilor, că atacul de săptămâna trecută de la centrul cultural kurd din Paris a avut loc “din motive de rasism”. Bărbatul a declarat că a dezvoltat o ură “patologică” față de migranți după ce casa acestuia a fost spartă în 2016, incident în urma căruia a devenit “depresiv”.

Bărbatul, în vârstă de 69 de ani, le-a spus procurorilor că plănuise ca vineri să ucidă cât mai mulți cetățeni “noneuropeni”. Inițial, acesta s-a dus în Saint-Denis, o suburbie din nordul Parisului unde trăiește o comunitate de imigranți, dar susține că a găsit puțini oameni acolo. Ulterior, bărbatul a mers într-un cartier central al Parisului, unde a deschis focul și a ucis trei persoane, rănind alte patru. 

Atacatorul a fost eliberat, pe cauțiune, cu doar câteva zile înaintea atacului, după ce a fost arestat de autoritățile franceze pentru o altă izbucnire violentă, tot din motive de rasism. Atacatorul se află acum într-un centru psihiatric și este acuzat de crimă, tentativă de omor și acțiuni violente din motive de rasism.

În urma atacului, comunitatea kurdă din Paris a protestat și a cerut autorităților să sporească protecția acordată. În 2013, trei activiste kurde au fost ucise tot în Paris, dar cazul este încă în curs de rezolvare. 

Sursa: BBC

Sursa foto: Jborzicchi | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday