The Telegraph scrie că soldații ucraineni l-au găsit pe ursul Bakhmut într-o cușcă mică dintr-o grădină privată, din orașul al cărui nume acum îl poartă. Trupele ucrainene au avut grijă de urs până la intervenția rezervației naturale Wild Animal Rescue care l-a transportat pe Bakhmut în parcul național din Ucraina, “Bear Sanctuary Domazhyr”. Până la sosirea salvatorilor, soldații ucraineni l-au hrănit pe ursul Bakhmut din propriile rații și s-au atașat de mamifer.

“Viața ursului Bakhmut va arăta foarte diferit în acest Crăciun. A trecut de la o mică cușcă de beton, în care a rămas prins în timpul războiului, la pădurea pe care acum o poate explora în siguranță”, a declarat Nataliya Halayko, directorul adjunct al organizației Four Paws, care administrează parcul național unde ursul a fost transportat.

Bakhmut a ajuns, în luna septembrie, într-o stare de sănătate precară la parcul național. Organizația Four Paws a înființat habitatul în 2016, pentru a salva și reloca urșii bruni folosiți în circuri. “Echipa deja s-a obișnuit cu dieta lui Bakhmut, acesta adoră peștele și ne asigurăm că mănâncă mult pentru a se pregăti de iarna rece care urmează”, a mai precizat directorul adjunct al organizației.

Ziarul britanic amintește că mulți urși care ajung la sanctuar au nevoie de până la doi ani pentru a se întoarce la stilul de viață natural, inclusiv la ciclul de hibernare, dar Bakhmut dă semne că se pregătește să revină repede la “vechile obiceiuri”. Ursul ridică acum moralul soldaților din prima linie a frontului, iar echipa care are acum grijă de acesta ține legătura cu militarii care l-au salvat și îi informează cu privire la starea acestuia de sănătate.“Deoarece mulți dintre soldați sunt încă pe prima linie a frontului și nu-l pot vedea pe Bakhmut, le-am trimis poze și filmări, însă echipa noastră ar dori să-i invite [la parcul național Bear Sanctuary Domazhyr] după finalizarea războiului”, a declarat un purtător de cuvânt al organizației.

Sursă: Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday