Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene a făcut o paralelă între situația de pe fronturile din Al Doilea Război Mondial, în 1943 (când Hitler era în retragere pe frontul de est, iar aliații debarcaseră în Italia) și cea de acum, din Ucraina. Într-un interviu pentru publicația belgiană Nieuwsblad, Timmermans a spus că “Rusia este acum un stat proscris pe scena internațională. Sancțiunile mușcă dureros, iar războiul o costă mulți bani. Iar Putin a pierdut deja. S-a înșelat cu privire la rezistența ucrainenilor. Nimeni nu îndrăznește să-i spună adevărul despre starea armatei lui, care a fost distrusă de corupţie, în primul rând”, a explicat vicepreședintele executiv al Comisiei Europene. El a precizat însă că asta nu înseamnă că războiul se va termina foarte curând, comparând situația Rusiei cu cea a Germaniei naziste – Hitler pierduse războiul la sfârșitul anului 1943, dar acesta a mai durat doi ani. Putin încă poate provoca mult haos, pentru o perioadă foarte lungă de timp”, a mai spus Timmermans, comentând bombardamentele asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, care îi forțează pe ucraineni să-și părăsească casele și să vină spre Europa. Putin folosește energia, precum și migrația, ca pe arme împotriva noastră, pentru că știe că suntem vulnerabili în aceste două probleme și putem fi divizați, sperând că investițiile pe care le-a făcut mulți ani în anumite forțe politice europene îi vor aduce lui mai multă putere politică în statele membre UE”, a mai avertizat Timmermans.

Potrivit vicepreședintelui Comisiei Europene, dacă “Putin și Lavrov ar găsi fisuri pe frontul comun pe care europenii îl fac cu americanii împotriva Federației Ruse, aceasta ar putea rezista și mai mult. Trebuie să ne menținem rândurile strânse”, a mai spus acesta.

Sursa: Nieuwsblad 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday