Potrivit unui recensământ realizat o dată la cinci ani de agențiile guvernamentale canadiene, numărul femelelor și puilor de urși polari din golful Hudson a scăzut dramatic. Cercetătorii au analizat întreaga regiune arctică canadiană, care include și orașul Churchill, o destinație turistică prezentată drept “capitala mondială a urșilor polari”. 

Specialiștii au observat, în urma cercetărilor efectuate în perioada august – septembrie 2021, dar publicate la începutul acestei luni, 194 de urși polari, iar, pe baza acestui număr, au estimat că populația mamiferelor a scăzut la 618 exemplare, față de 842 în urmă cu cinci ani. 

The Guardian scrie că estimările din ultimul deceniu indică faptul că “numărul femelelor și puilor de urși polari a scăzut semnificativ” în vestul Golfului Hudson. Cercetătorii au avertizat că “numărul în scădere al mamiferelor este legat de previziunile de lungă durată privind impactul efectelor demografice ale schimbărilor climatice asupra urșilor polari”, precizând însă că numărul mai mic ar putea fi și efectul migrării către alte regiuni învecinate. 

Ziarul britanic mai scrie că habitatul natural al urșilor polari dispare într-un ritm alarmant, iar regiunea nordică se încălzește de patru ori mai repede decât restul planetei. În acest context, gheața, o parte importantă a habitatului urșilor polari, nu mai este la fel de groasă, se sparge mai devreme și se formează mai târziu.

Centrul Național de Date despre zăpadă și gheață din SUA a avertizat că suprafața înghețată din Golful Hudson s-a micșorat cu aproximativ 50% în timpul verii, începând din 1980. În acest context, un raport publicat în urmă cu doi ani în revista Nature Climate Change a sugerat că această tendință ar putea duce în cele din urmă la dispariția speciei de urși polari din regiune. 

Sursă alternativă: The Guardian

Sursa: Outdoorsman / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday