Update: Potrivit postului de televiziune francez BFM TV, care citează reprezentantul poliției pariziene, 11 protestatari au fost arestați, iar 31 de polițiști au fost răniți.

Știrea inițială:

Presa franceză scrie că polițiștii au recurs la gazele lacrimogene în momentul în care mai mulți protestatari au devenit violenți și au aruncat cu mobilier stradal. La manifestația de astăzi participă mii de persoane, care s-au adunat în Piața Republicii din centrul capitalei.

Serviciul de Ordine al Consiliului Democrat Kurd din Franța a făcut apel la calm și a încercat să facă un lanț uman în jurul celor violenți. Mai multe mașini au fost răsturnate și unele incendiate.

Este a doua zi de proteste la Paris, după ce un bărbat recent eliberat din închisoare a omorât trei persoane și a rănit alte patru, într-un centru cultural kurd din Paris. Suspectul a fost încarcerat pentru violență din motive rasiste, anul trecut. Ministrul francez de Interne a declarat acum că atacatorul vizează străini, dar nu este afiliat niciunui grup de extremă dreaptă sau radical.

Surse alternative: BFMTV, DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday