Ambasada României în Statele Unite ale Americii a anunţat adoptarea, în Congres, a Legii Omnibus, care include și asistență economică şi militară pentru Ucraina, prin alocări bugetare în anul fiscal 2023. Legislația mai trebuie promulgată de președintele Joe Biden.

Prevederile-cheie vizează ca în primele șase luni de la promulgare, Secretariatul de Stat al SUA să prezinte Congresului o strategie de lucru cu aliații din regiunea Mării Negre în domeniile: aprofundarea relațiilor economice, consolidarea asistenței economice și de securitate pentru statele din regiune, precum și sprijinirea eforturilor pentru creșterea rezilienței democratice.

La elaborarea prevederilor legislative a colaborat un grup bipartizan – democraţi şi republicani – de membri marcanți ai Congresului american.

Ambasada României la Washington transmite că statul român susţine pe deplin strategia SUA faţă de regiunea Mării Negre – un instrument substanțial și comprehensiv” în domenii strategice precum apărarea, economia, reziliența democratică. Pentru a sprijini proiectul, misiunea diplomatică a purtat discuții cu experții din Congres. La rândul său, ministrul Bogdan Aurescu a purtat discuții cu senatorii americani și grupul de observatori ai NATO din Senatul SUA, precum și cu delegația senatoarei care a inițiat legea.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday