Mihail Galuzin, viceministru al Externelor, a declarat pentru RIA Novosti că Intensificarea cooperării dintre Chișinău și țările NATO în sfera militară și tehnico-militară este un factor care subminează într-o măsură mare securitatea Moldovei însăși. După cum arată experiența, pomparea nesăbuită a unei țări cu arme occidentale sau desfășurarea de Contingentele NATO pe teritoriul său nu îi adaugă deloc securitatea și suveranitatea, ci, dimpotrivă, o apropie de o catastrofă”.

Reprezentantul ministerului rus de Externe a condamnat “pomparea nesăbuită a Moldovei cu arme occidentaleși a cerut Chișinăului să nu repete experiența tristă a Kievului”.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a declarat anterior că țara se află într-o situație de securitate foarte dificilă, așa că trebuie să-și consolideze potențialul de apărare. Chişinăul mizează pe activarea cooperării militare cu Germania, România şi Franţa.

Sursă: RIA Novosti

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday