Numit de meteorologi Ciclonul-Bombă, cel mai puternic viscol de Crăciun din ultimii 40 de ani a acoperit toată Coasta de Est, cu temperaturi de până la -45C în Montana și -38C în Iowa.

Cei care au ignorat avertizările și au plecat la drum s-au confruntat cu căderi masive de zăpădă, polei și un vânt de peste 100 de km/h. Presa americană scrie că frigul și viscolul produc degerături persoanelor la doar cinci minute de expunere. Până vineri seara, 13 persoane au murit din caua fenomenului meteorologic, cele mai multe în accidente auto, pe drumurile acoperite de gheață. Doar două persoane au murit de frig – o persoană fără locuință din Louisville (Kentucky) și o alta, care a murit de frig în casă, în Memphis (Tennessee).

În zona Marilor Lacuri (Michigan, Huron, Erie și Ontario) zăpada a depășit un metru. Vânturile puternice au rupt copaci și au doborât liniile de electricitate, cel puțin 1,4 milioane de locuințe și firme fiind fără curent vineri dimineața. Totuși, până vineri seara numărul acestora s-a redus la jumătate de milion.

Surse alternative: CNN, CBS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday