Statele Unite și aliații săi măresc în mod constant volumul asistenței militare pentru Kiev pentru a prelungi conflictul. […] Statele Unite, Marea Britanie, Polonia și România au cea mai semnificativă contribuție la furnizarea de arme”, a declarat Valeri Gerasimov, adăugând că asistența financiară externă totală se ridică la aproape o sută de miliarde de dolari.

Potrivit șefului Statului Major al Forțelor Armate ruse, de la începutul războiului, “Occidentul a furnizat Kievului patru avioane, peste 30 de elicoptere, mai mult de 350 de tancuri, aproximativ o mie de vehicule de luptă blindate, […] până la 700 de sisteme de artilerie, o sută de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 130 de mii de arme antitanc, peste 5,3 mii de sisteme portabile de rachete antiaeriene și cel puțin cinci mii de drone pentru diverse scopuri”.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat ieri că Ucraina a plasat deja comenzi de armament “nu doar în SUA, ci şi în Germania, Franța, Slovacia, Cehia, România și alte țări”. Autoritățile române nu au recunoscut oficial până în acest moment dacă sau ce tip de armament au trimis în Ucraina.

Sursă: Tass

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday