Compania Meta, care deține Facebook, a fost de acord să plătească 725 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces colectiv prin care rețeaua de socializare este acuzată că a permis terților, inclusiv Cambridge Analytica, să acceseze informațiile personale ale utilizatorilor.

În urma unor dezvăluiri din 2018, Facebook a permis companiei britanice de consultanță politică Cambridge Analytica să acceseze datele personale ale 87 de milioane de utilizatori. Compania s-a ocupat de campania prezidențială a lui Donald Trump în 2016, și a obținut acces la informațiile personale la milioane de conturi Facebook, în scopul profilării și țintirii alegătorilor. A obținut acele informații fără acordul utilizatorilor, de la un cercetător căruia Facebook i-a permis să implementeze o aplicație pe rețeaua sa de socializare și care a colectat date.

Potrivit avocaților reclamanților, suma este cea mai mare pe care Meta a plătit-o vreodată pentru a soluționa un proces colectiv, dar și una dintre cele mai mari acordate într-o acțiune colectivă privind confidențialitatea datelor din SUA. Scandalul Cambridge Analytica a alimentat investigațiile guvernamentale cu privire la practicile sale de confidențialitate, iar directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg, a fost audiat în Congres.

Sursă: Reuters

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday