Acțiunile companiei conduse de Elon Musk au scăzut în tranzacțiile de la mijlocul zilei cu aproape -9,5%, îndreptându-se spre cea mai slabă performanță lunară de până acum. În luna decembrie, acțiunile Tesla au scăzut cu -36% depășind valoare minimă de -22% înregistrată în martie 2020, când pandemia de coronavirus a determinat prăbușirea piețelor financiare.

Cea mai recentă scădere vine după ce compania a oferit reduceri de 7.500 de dolari pentru vehiculele electrice Model 3 și Model Y livrate în SUA. Anterior, Tesla a anunțat că nu va putea să își onoreze toate comenzile până la finalul anului.

Preluarea Twitter de către Elon Musk este una dintre cauzele principale ale deprecierii acțiunilor. Achiziția de 44 de miliarde de dolari a fost făcută după ce Musk a vândut acțiuni Tesla. În total, Musk a vândut anul acesta acțiuni Tesla în valoare de aproape 40 de miliarde de dolari, însă a reușit să păstreze pachetul majoritar. Totuși, unii investitori au îndoieli că Musk va continua să acorde suficientă atenție Tesla, întrucât acesta dorește să implementeze o serie de schimbări la nivelul Twitter.

Atunci când a fost listată la bursă, în decembrie 2020, Tesla era cotată la 600 de miliarde de dolari fiind a șasea cea mai valoroasă companie. Acum însă este clasată pe locul opt, iar cota de piață a ajuns la aproximativ 400 de miliarde de dolari. Este depășită de Volkswagen, Toyota Motor, Hyundai Motor, General Motors, Ford Motor și BMW.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday