În cadrul reuniunii Consiliului de Administrație al Ministerului rus al Apărării, Putin a mai declarat că, deși operaţiunile militare atrag întotdeauna tragedii și pierderi umane, singura întrebare care exista era despre când va avea loc conflictul cu Ucraina. “Înțelegem perfect acest lucru, ne dăm seama de asta, dar pentru că este inevitabil, mai bine astăzi decât mâine.”

Putin s-a declarat convins de faptul că obiectivele Rusiei în Ucraina vor fi atinse, în contextul în care guvernul de la Moscova nu are “nicio limitare” în ceea ce privește cheltuielile militare pentru războiul din Ucraina: “Am încredere că va exista un răspuns adecvat și că rezultatele vor fi atinse”. Deși a promis că va obține victoria, Vladimir Putin a insistat că Rusia nu va repeta istoria Uniunii Sovietice de a-și militariza societatea și economia pentru a servi armata. “Nu vom repeta greșelile trecutului, când, în interesul creșterii capacității de apărare acolo unde era necesar și unde de fapt nu era cu adevărat necesar, ne-am ruinat economia. Pur și simplu nu avem nevoie de asta”, susține acesta. 

Surse alternative: CNN, Bloomberg, TASS

Foto: Igor Dolgov | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday