Kremlinul s-a grăbit să anunțe vizita lui Dmitri Medvedev în China, la doar câteva ore după ce călătoria președintelui ucrainean în SUA a fost confirmată oficial, scrie publicația Politico într-o analiză.

Dmitri Medvedev, fost președinte și prim-ministru rus, acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației, s-a întâlnit cu Xi Jinping și i-a transmis “un mesaj din partea președintelui Federației Ruse“, potrivit unei informări citate de agenția rusă de presă TASS. Cei doi au făcut schimb de opinii cu privire la mai multe probleme de natură internațională.

În urma convorbirii, Medvedev a remarcat “nivelul fără precedent al dialogului politic și al cooperării practice” între Moscova și Beijing, deși Vladimir Putin însuși nu a călătorit la Beijing pentru a discuta în persoană cu Xi Jinping. Bloomberg a citat o declarație făcută de Xi în urma întâlnirii cu Medvedev. Liderul chinez ar fi declarat, la televiziunea publică, că a făcut presiuni pentru negocieri de pace între Rusia și Ucraina.

Casa Albă a confirmat oficial că Joe Biden va primi astăzi vizita lui Volodimir Zelenski, care părăsește astfel Ucraina pentru prima dată după aproape zece luni de la declanșarea războiului. Potrivit presei internaționale, cei doi ar putea încheia un contract pentru furnizarea de baterii antiaeriene Patriot.

Analiza integrală pe Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday