Agenția americană Antidrog (DEA) a anunțat că a interceptat peste 4.500 de kilograme de fentanil, precum și peste 50 de milioane de pastile ambalate, care arătau similar cu analgezice eliberate legal, pe bază de rețetă. Aceste cantități sunt mai mult decât duble față de cele confiscate din 2021 și ar putea fi folosite pentru a crea 380 de milioane de doze potențial mortale (doza letală este de doar două miligrame). Autoritățile descriu substanța drept cea mai mare problemă cu care se confruntă SUA în prezent, în privința drogurilor. 

Majoritatea acestor droguri sunt produse în masă în fabrici secrete din Mexic de cartelurile de droguri din Sinaloa și Jalisco, care folosesc substanțe chimice provenite din China, a precizat DEA. Peste o sută de mii de americani au murit în urma supradozelor anul trecut, iar două treimi din aceste decese au fost atribuite fentanilului. Prioritatea operațională principală a DEA este înfrângerea celor două carteluri mexicane de droguri care sunt principalii responsabili pentru fentanilul ce ucide americani astăzi, a spus directorul DEA.

Pe lângă fentanil, autoritățile au confiscat în 2022 și peste 59 de tone de metamfetamina, peste 1,9 tone de heroină și peste 200 de tone de cocaină.

Sursă: BBC

Foto: Joaquin Corbalan | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday