Organizatorii paradei și echipele de securitate au decis că defilarea cu autocarul prin Buenos Aires nu mai poate continua, din cauza mulțimii prea mari de oameni. “Campionii mondiali au fost nevoiți să survoleze traseul paradei cu elicopterele, deoarece a fost imposibil să mai continue la sol”, a declarat purtătoarea de cuvânt a administrației prezidențiale a Argentinei, după ce unii fani au încercat să se urce în autocar. În plus, au fost raportate numeroase persoane rănite.

Autobuzul a mers cu greu pe traseul prevăzut de 30 de kilometri spre centrul capitalei din cauza numărului mare de argentinieni care s-au strâns pe străzi pentru a sărbători câștigarea Cupei Mondiale. Nu este clar câte persoane au fost pe străzile din Buenos Aires. Presa locală vorbește de câteva milioane de oameni, însă o estimare a autorităților nu a fost emisă. Cea mai mare aglomerare a fost la Obeliscul din Buenos Aires, unde autocarul nu a mai ajuns, așa cum prevedea programul oficial. Autoritățile au decretat zi liberă pentru defilarea jucătorilor.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday