Primăria Municipiului București anunță că în urma verificării cerințelor din caietul de sarcini, firma tucă KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S. a câștigat licitația pentru autobuzele electrice. Contractul poate fi semnat în 10 zile de la depunerea contestațiilor, iar autobuzele pot fi livrate în 10 luni de la semnare.

“Autobuzele vor avea o autonomie de 522.49 de kilometri între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică, baterii cu acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, lungime de 12 metri, trei uși duble și aer condiționat. Valoarea totală a contractului este de 293 milioane de lei fără TVA, iar finanțarea provine din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR)”, a scris primarul general al capitalei pe Facebook.

Conform G4Media, la licitație au mai participat și BMC (România), Karsan și Otokar (Turcia), New Kopel (Israel), Mercedes -Evobus (România-Germania) și Solaris (Polonia). 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday