Franța. Peste 200 de persoane arestate în toată țara, în urma violențelor de noaptea trecută declanșate de înfrângerea echipei naționale în fața Argentinei.

Ministerul francez de Interne a anunțat că autoritățile au intervenit în mai multe orașe din țară, după ce suporterii echipei naționale au ieșit pe străzi nemulțumiți de pierderea finalei Cupei Mondiale.

Au fost dislocați peste 14 mii de jandarmi și polițiști, 2.750 dintre aceștia doar în Paris, unde au fost arestate  47 de persoane. Autoritățile s-au confruntat cu violențe ale suporterilor și după celelalte meciuri disputate de echipa Franței, cele mai grave fiind după partida cu Maroc.

La Lyon au fost arestate 15 persoane din cauză că au aruncat cu pietre și alte obiecte în forțele de ordine, provocând numeroase distrugeri în centrul orașului. De asemenea, cinci persoane au fost arestate la Bordeaux după ciocniri cu poliția pe Place de la Victoire, iar la Nisa, primarul Christian Estrosi a condamnat “cu cea mai mare fermitate” pagubele produse de suporteri într-un cartier al oraşului. Și în Béziers, un minor de 14 ani a fost arestat. 

Sursa: Le Figaro

Folosim cookies