Presa locală relatează că mai multe explozii au fost auzite azi-noapte în centrul Kievului, dar și în zonele din jurul orașului. Potrivit autorităților locale, din 20 de drone care au zburat deasupra capitalei, 15 au fost doborâte de antiaeriana ucraineană. Totodată, oficialii curaineni susțin că dronele folosite erau de producție iraniană.

La Kiev, două persoane au fost rănite și mai multe elemente de infrastructură critică și locuințe au fost distruse.

Armata Ucraineană precizează că astfel de atacuri au fost raportate nu doar la Kiev, ci în mai multe zone din țară. Astfel, conform unui bilanț al acesteia, în toată Ucraina au fost distruse 30 dintr-un total de 35 de drone folosite de ruși pentru a lovi orașele ucrainene. Acestea au fost lansate de pe coasta de est a Mării Azov.

În mesajul său de la miezul nopții, Zelenski a făcut din nou apel la statele din Occident de a trimite armament suplimentar pentru apărarea aeriană. Marea Britanie urmează să anunțe că va trimite muniție de artilerie Ucrainei, în timpul vizitei premierului Sunak în Letonia. Este vorba “despre sute de mii de cartușe de artilerie”, în valoare de peste 300 de milioane de dolari. Din octombrie, Rusia atacă regulat infrastructura critică a Ucrainei în încercarea de a lăsa orașele în frig și întuneric în mijlocul iernii.

Surse: The Guardian, Pravda, The New York Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday