Oficialii ucraineni au declarat, vineri, că zeci de rachete şi drone, lansate de Rusia de la sol, din aer şi de pe mare (din nordul Mării Caspice), au ţintit infrastructura naţională. Cele mai multe au fost lansate asupra Kievului. Conform ministrului Energiei, nouă centrale electrice au fost lovite în toată țara. Astfel, atacurile au cauzat opriri de urgență ale rețelelor de energie electrică. Totodată, au fost lovite și mai multe clădiri rezidențiale, mai multe persoane fiind ucise, însă un bilanț oficial nu a fost emis. 

În satul Lantrativka, din în regiunea ucraineană Luhansk, sub control rusesc, opt persoane au fost ucise și 23 rănite, a declarat administratorul regiunii instalat de Rusia.

În acest moment, nu au electricitate Harkov, cu peste un milion de locuitori, Zaporijie, Poltava, regiunea Sumî și Odesa, fiind afectate și sistemele de încălzire. Operatorul feroviar ucrainean a declarat că mai multe linii de cale ferată au rămas, de asemenea, fără energie electrică. Rusia lansat rachete asupra infrastructurii energetice ucrainene aproape săptămânal de la începutul lunii octombrie. 

Surse alternative: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday