Guvernul britanic confirmă că, după implementarea scannerelor performante în următorii doi ani, pasagerii își vor putea lua cu ei lichide de până la doi litri și obiecte electrice de dimensiuni mai mari în bagajele de cabină. Mai mult, la trecerea prin controlul de securitate, nu vor mai fi nevoiți să scoată obiectele electrice din bagaje, ceea ce va reduce şi timpul de aşteptare pentru pasageri.

“Până în 2024, marile aeroporturi din Marea Britanie vor avea instalate cele mai noi tehnologii de securitate, reducând timpul de așteptare la coadă, îmbunătățind experiența pasagerilor și, cel mai important, detectând potențialele amenințări. Desigur, acest lucru nu se va întâmpla imediat – va dura 2 ani pentru a fi implementat pe deplin. Până atunci, pasagerii trebuie să continue să respecte regulile existente și să verifice înainte de a călători”, a declarat secretarul britanic al transporturilor.

Scannerele, asemănătoare cu cele CT din spitale, vor folosi o tehnologie cu raze X care va oferi imagini 3D, mai detaliate, ale conţinutului bagajelor – ceea ce va însemna o identificare mai ușoară a potenţialelor ameninţări. Mai mult, scannerele vor dispune de tehnologie care poate semnala prezența obiectelor periculoase.

În prezent, lichidele (cum ar fi șampon, pastă de dinți, parfum) trebuie să aibă maxim 100 ml și să fie aşezate într-o pungă de plastic transparentă. În plus, pasagerii sunt obligați să scoată atât lichidele, cât şi obiectele electrice (tablete, laptopuri) din bagajele de mână pentru a putea fi verificate. Aceste măsuri au fost introduse în 2006, în urma amenințărilor teroriste, şi au fost concepute pentru a împiedica transportul de explozibili lichizi în avioane.

Surse alternative: BBC, GOV.UK

Foto: Jaromír Chalabala | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday