Pe rețelele de socializarea circulă mai multe filme, încă neautentificate, ce arată o explozie foarte mare la Irmino, un orășel aflat la sud de Lisiceansk, adânc în teritoriul controlat de ruși. Cauza exploziei nu a putut fi confirmată, iar Armata Ucraineană nu a revendicat niciun atac (de obicei o face după mai mult timp).  Videoclipul arată mai multe detonări, și o minge de foc care ajunge la sute de metri în aer. De aici supozițiile că un depozit de muniții a explodat.

Ulterior, în jurul orei 9.00, rușii au atacat cu rachete orașele Krivoi-Rog și Nipru (în sud), dar și mai multe obiective de infrastructură din Harkov.

Generalul Zalujni, comandantul Armatei Ucrainene, a declarat că rușii fac pregătiri și că este sigur că vor face, în această iarnă, o nouă tentativă de a cuceri Kievul. ISW arată că un astfel de atac nu este iminent, iar dacă el chiar va avea loc “are șanse de succes extraordinar de mici”.

Aparent, fără legătură cu războiul, în Rusia continuă seria de incendii devastatoare. Ieri, în Siberia de Est, două persoane au murit într-un incendiu izbucnit la rafinăria Angarsk (la nord de lacul Baikal), cea mai mare din regiune. Gigantul energetic Rosneft, proprietarul acesteia a declarat într-un comunicat că producția nu ar fi fost întreruptă. Este al doilea astfel de incident la aceeași rafinărie, din ultima lună.

Surse: Reuters, ISW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday