Proiectul se va desfășura pe o perioadă de trei ani și presupune atașarea unor cisterne de hidrogen lichid ale companiei Plug Power la camioanele Nikola, în scopul transportării combustibilului de hidrogen verde pe teritoriul Americii de Nord. 

Plug Power va furniza și un sistem de lichefiere pentru acest proiect în Arizona, care inițial va produce 30 de tone de gaz pe zi, urmând să crească la 150 de tone. În plus, o cantitate de 125 de tone metrice de hidrogen ecologic va fi furnizată zilnic de către Plug Power.

Parteneriatul a fost încheiat în contextul în care producătorii de mașini electrice încearcă să profite de stimulentele fiscale oferite de IRA (Legea de Reducere a Inflației) pentru a reduce costurile de obținere a vehiculelor electrice în scopuri comerciale. La începutul anului, Nikola a declarat că stimulentele oferite de IRA vor ajuta compania să scadă costurile camioanelor sale electrice și ale afacerii cu energie pe bază de hidrogen.

Nikola explică pe site-ul său cum funcționează camioanele: oxigenul din aer și hidrogenul din rezervoare sunt introduse într-o pilă de combustie, unde produc o reacție chimică și generează curent electric, care la rândul său alimentează motorul.

Sursă: Reuters

Foto: Nikola

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday