Procurorii DNA explică faptul că, la data de 16 aprilie 2021, cei doi inspectori ANAF Alexandria (Minea Adrian și Rădulescu Adrian Bogdan), “în urma efectuării unui control la un magazin aparținând unei întreprinderi individuale, ar fi pretins și ar fi primit de la o angajată a magazinului suma de 2.000 lei pentru a nu-și exercita atribuțiile de serviciu cu ocazia controlului, respectiv pentru a aplica o sancțiune mai mică decât cea prevăzută de lege pentru neregulile constatate. Totodată, în același context, cei doi inculpați i-ar fi creat convingerea angajatei respective că îi pot suspenda activitatea economică”.

DNA mai precizează că banii respectivi ar fi fost primiți de cei doi inculpați pentru a consemna în procesul verbal de contravenție, în fals, că ar fi identificat în interiorul magazinului o sumă nejustificată mai mică decât cea găsită în realitate, astfel încât să se încadreze în intervalul minim de amendă. Concret, în schimbul sumei de bani, cei doi inspectori ANAF au aplicat o sancțiune în valoare de 1.500 de lei, în loc de 10.000 de lei cât ar fi fost corect.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday