Procurorii americani au argumentat că Ahmad Abouammo, fost manager al Twitter care supraveghea relațiile companiei cu jurnaliști și celebrități din Orientul Mijlocul și din Africa de Nord, a transmis informații sensibile din sistemele Twitter guvernului Arabiei Saudite pentru a ajuta oficialii arabi să identifice și să localizeze utilizatori de interes ai platformei.

Reuters scrie că justiția americană a cerut în primă instanță peste șapte ani de închisoare cu executare pentru fostul angajat al companiei, “o pedeapsă suficient de puternică pentru a-i descurajat pe alți angajați din industria tehnologică și a rețelelor de socializare să vândă datele utilizatorilor”.

În schimbul informațiilor oferite, privind datele a doi utilizatori Twitter, Ahmad Abouammo ar fi primit de la un oficial saudit un ceas în valoare de 42 de mii de dolari și o altă sumă de 200 de mii de dolari. Avocații angajatului Twitter ceruseră judecătorilor o sentință de arest la domiciliu, argumentând că acesta se confruntă cu probleme de sănătate și de familie.

Ahmad Abouammo a fost găsit vinovat de acuzațiile respective în luna august de către un tribunal din San Francisco, dar sentința a fost pronunțată astăzi. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday