Francezii au reușit să deschidă scorul la doar cinci minute de la startul partidei. Mingea a ajuns la Kylian Mbappe în interiorul careului, care s-a străduit să înscrie, dar șutul acestuia a fost deviat și a ajuns în final la Theo Hernandez, care a reușit să finalizeze. Primul șut periculos al marocanilor a venit în minutul 10, dar a fost respins de portarul Hugo Lloris. Giroud (Franța) a lovit bara în minutul 16.

Deși selecționata Marocului a avut câteva ocazii importante de gol, nu a reușit să înscrie în prima repriză. Francezii s-au apărat și au atacat mai eficient, iar marocanii au fost forțați să oprească contraatacurile albaștrilor prin fault. Mbappe nu a reușit să înscrie după o cursă a lui Tchouameni, iar Giroud a ratat imediat după cu poarta goală, după ce balonul a ajuns în final la el, în interiorul careului (minutul 35). Marocanii au fost aproape de a marca golul turneului, un fundaș central a trimis din foarfecă în bara laterală a porții lui Lloris, în minutul 43. 

La începutul reprizei secunde, marocanii au atacat periculos la poarta lui Hugo Lloris, fără a reuși să egaleze. Prima ocazie periculoasă a francezilor în repriza a doua a venit târziu, abia în minutul 70. Franța a dublat scorul în minutul 79 – proaspătul intrat Kolo Muani a împins mingea în poartă la prima atingerea a balonului, după un șut deviat al lui Mbappe

Marocanii au forțat înscrierea unui gol până la finalul meciului. În una dintre ultimele faze, francezul Kunde a scos o minge de pe linia porții.

Finala Cupei Mondiale din Qatar, între Argentina și Franța, se va disputa duminică (18 decembrie), de la ora 17:00. Deși a fost eliminată, Marocul este singura țară africană care ajunge în semifinalele unei Cupe Mondiale și va juca în finala mică de sâmbătă, contra Croației.

Sursa foto: fifa.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday