Planul prevede adaptarea rețelei globale de producție pentru noul ansamblu baterie-șasiu-grup motopropulsor electric. Uzinele din Kamenz și Untertuerkheim din Germania, precum și cea din Beijing, care asamblează deja baterii pentru modelele electrice și hibride, vor asambla bateriile pentru modele pe viitoarele platforme.

Tot la Untertuerkheim și la Beijing, dar și la Sebeș, în România, vor fi construite unități de propulsie electrice (motoare) pentru noile platforme. La Hamburg și Untertuerkheim vor rămâne principalele uzine de asamblare a punților și componentelor electrice.

Conducerea și reprezentanții angajaților au ajuns în vară la un acord privind tranziția fabricilor auto europene ale Mercedes către vehicule electrice.

Un număr de fabrici de componente vor continua să producă piese de schimb pentru mașinile cu combustie, dar Mercedes intenționează ca până în 2030 să rămână doar cu producția de modele electrice, “acolo unde condițiile pieței o permit”.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday