Croația a controlat posesia mingii în prima parte a meciului și a încercat mai multe centrări în careu și în preajma acestuia, însă nu a reușit să fructifice niciuna. După o jumătate de oră de joc, argentinianul Julian Alvarez a atacat o minge trimisă în careul croaților și a fost faultat de portarul Dominik Livakovic, care a primit cartonașul galben.

Arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri, executată perfect de Lionel Messi. A fost a unsprezecea reușită pentru starul Argentinei, care a devenit astfel cel mai bun marcator al țării la o Cupă Mondială.

În minutul 39, Argentina a pornit pe contraatac după un corner executat de Luka Modric. Același Alvarez a avut o acțiune individuală frumoasă, a driblat mai mulți adversari, a pătruns în careu și a trimis peste portar pentru 2-0.

Sud-americanii au contat în atac și în repriza secundă. În minutul 59, Messi a ajuns nemarcat în careu, dar șutul său a fost respins de portarul Livakovic. Peste doar patru minute, fundașii argentinieni nu s-au înțeles și au respins cu greu o minge trimisă în careu dintr-o fază fixă.

Alvarez a reușit dubla în minutul 69 și a dus scorul la 3-0 pentru Argentina. După o cursă în jumătatea adversă, Messi și-a driblat mai mulți adversari, a pătruns în marginea careului și i-a trimis în centrul lui Alvarez, care a înscris ușor.

Croatul Ivan Perisic a trimis un șut puternic din lovitură liberă, în minutul 73. Mingea a fost deviată de zid, însă portarul Emiliano Martinez a prins fără dificultăți. Zece minute mai târziu, defensiva croată a fost luată pe nepregătite de o lovitură liberă executată rapid de argentinieni, dar Alexis Mac Allister a tras pe lângă bară. Croații au mai avut două șuturi pe poartă pe final de meci, care însă nu au reprezentat un pericol pentru defensiva rivală.

Pentru Lionel Messi a fost meciul cu numărul 25 la Cupa Mondială, performanță pe care a mai avut-o doar germanul Lothar Matthaus, retras în 2000. Argentina va juca finala cu învingătoarea dintre Maroc și Franța, care se întâlnesc miercuri de la ora 21.

Sursa foto: fifa.com, Twitter @Argentina

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday