Conform președintelui interimar al Senatului, legea adoptată astăzi de Parlament are rolul de a combate lipsa șoferilor profesioniști de pe piața muncii, fiind adoptată la solicitarea Uniunii Naţionale a Transportatorilor. “România are un deficit estimat de șoferi profesioniști de aproximativ 71.000 de posturi”, a mai transmis Alina Gorghiu.

În categoria de permise auto C intră autovehiculele (altele decât cele din categoria D) a căror masă totală maximă autorizată depășește 3.500 de kg. Categoria CE este reprezentată de ansamblul de vehicule constând dintr-un autovehicul trăgător din categoria C și o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depășește 750 kg. 

Autovehiculele din categoria D sunt destinate transportului de persoane și au mai mult de 8 locuri pe scaune, în afara locului șoferului. Ca și în cazul categoriei CE, un vehicul din categoria D la care este atașat o remorcă a cărei masă totală autorizată depășește 750 de kg se încadrează în categoria DE.

Foto: Dreamstime/Tomas1111

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday