Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Unit că, în perioada 12-13 decembrie 2022, autoritățile britanice au anunțat că se înregistrează perturbări ale serviciilor de transport aerian din cauza vremii nefavorabile, fiind emis un cod galben de depuneri gheață și ceață în Scoția, o mare parte din Anglia, inclusiv Londra, Irlanda de Nord și anumite părți din Țara Galilor.

Totuși, presa britanică scrie că probleme s-ar putea prelungi pe tot parcursul săptămânii. Aeroporturile Gatwick și Stansted și-au închis duminică pistele din cauza vremii nefavorabile. Circulația trenurilor a fost și ea perturbată, iar numeroase accidente au fost raportate pe autostrăzile din Regatul Unit. Cei care călătoresc spre aeroporturile din Marea Britanie au fost îndemnați să își verifice planurile de călătorie și situația zborurilor cu companiile aeriene înainte de a pleca.

În total, 316 zboruri au fost anulate pe aeroporturile Heathrow, Gatwick, Manchester, Stansted, Glasgow, Belfast International și Bristol în weekend, aproximativ 11% din totalul zborurilor programate, potrivit BBC. 37 de zboruri au fost anulate de la Gatwick înainte de ora prânzului, luni, iar peste 40 de zboruri au fost anulate astăzi și la Stansted. Reprezentanții aeroportului London City au declarat că “se confruntă cu unele perturbări în această dimineață” din cauza aeronavelor care nu mai sunt pe poziție după “numărul semnificativ de anulări” de duminică seara.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday