Luna trecută, investitorii au retras 91.363 de bitcoin, în valoare totală de aproximativ 1,5 miliarde de dolari. Potrivit Financial Times, care citează datele site-ului web dedicat criptomonedelor, CryptoCompare, este cel mai mare volum de bitcoin retras într-o singură lună. Nu este clar dacă monedele sunt vândute sau mutate în portofelele online private ale investitorilor. 

Decizia investitorilor de a-și retrage criptomonedele din conturile deschise pe platformele de tranzacționare a fost influențată și de faptul că valoarea unui bitcoin exprimată în dolari a pierdut 64% în acest an, iar această criptomonedă se situează acum la aproximativ 17 mii de dolari.  

De asemenea, și în luna octombrie comercianții de criptomonede au retras 75.294 de bitcoin, pe fondul unor luni de vară caracterizate de crize, care a inclus și colapsul creditorilor de active digitale Celsius și Voyager Digital. 

Agenția de evaluare financiară Moody’s a revizuit în scădere nivelul obligațiunilor platformei de schimb de criptomonede Coinbase, listată la bursa din SUA, ca efect al colapsului platformei FTX, invocând “probabilitatea tot mai mare de scădere susținută a volumelor de tranzacționare și a angajamentului clienților, doi factori esențiali în obținerea veniturilor”.

În același timp, analiștii Moody’s au transmis căscăderea prețurilor activelor cripto va restricționa capacitatea întreprinderilor de a strânge fonduri și va reduce cererea”, precizând că prețurile semnificativ reduse ale monedelor virtuale “vor deteriora și calitatea creditului companiilor financiare centralizate”.

Sursa: Financial Times

Sursa Foto: Oksana Amelin | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday