“Avatar: The Way of Water”, continuarea filmului cu cele mai mari încasări din toate timpurile, a avut o avanpremieră la Londra, săptămâna trecută, unde a fost vizionat de jurnaliștii de specialitate și de criticii de film. Mulți dintre ei s-au declarat uimiți de “cadrele care îți taie răsuflarea” și au numit filmul “o capodoperă vizuală”, considerând că acesta este chiar mai bun decât predecesorul său, lansat în urmă cu 13 ani.

Cea mai importantă critică adusă filmului este aceea că durează 3 ore și 10 minute, cu aproximativ jumătate de oră mai mult decât primul. În același timp, unii ziariști au considerat că scenariul are prea multe personaje, cu povești derivate pentru fiecare, fapt care ar face filmul mai greu de urmărit. 

Lansarea continuării primului film Avatar a fost amânată din 2014, o dată care s-a dovedit a fi prea ambițioasă pentru producția lui James Cameron. Actrița americană Sigourney Weaver, care revine și în al doilea film, a declarat că s-a dorit prioritizarea temei “familiei” în noul Avatar, în locul celei a mediului. 

Primul film Avatar a generat cele mai multe încasări din istoria industriei cinematografice – 2,39 miliarde de euro, la nivel global. Regizorul James Cameron are planificat încă trei filme din seria Avatar. Avatar 3 a fost deja filmat și este programat să apară pe ecrane în 2024. Avatar: The Way of Water va avea premiera în cinematografele din toată lumea, inclusiv în cele din România, vineri, 16 decembrie. 

Surse: BBC, The Hollywood Reporter

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday