BBC anunță că Libianul Abu Agila Masud, acuzat de fabricarea bombei care a distrus cursa 103 a Pan Am deasupra orașului scoţian Lockerbie se află în custodia poliţiei americane, după 34 de ani de la atentat. Detonarea avionului, care zbura de la Londra spre New York, reprezintă cel mai sângeros incident terorist care a avut loc pe teritoriul britanic.

Toți cei 259 de pasageri și echipajul de la bordul aeronavei au decedat, iar alte 11 persoane au fost ucise în oraşul Lockerbie, când epava avionului s-a prăbuşit peste locuinţele acestora. Statele Unite au făcut publice acuzațiile împotriva lui Masud în urmă cu doi ani, susținând că acesta a jucat un rol-cheie în atentatul de la 21 decembrie 1988.

Autorităţile spun că Masud ar fi avut alţi doi complici. În 2001, Abdul Basset al Megrahi a fost condamnat pentru atentatul cu bombă asupra Pan Am 103 şi condamnat la închisoare pe viaţă.

A fost eliberat în 2009, după ce a fost diagnosticat cu cancer și a murit în Libia în 2012.

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday