Brad Pitt a declarat pentru Financial Times că firma se bucura deja de o popularitate mare şi că este pregătită să se extindă şi mai mult cu ajutorul Mediawan – un grup de conținut media susținut de trei dintre cei mai importanți investitori din Franța. “Întotdeauna ne-am concentrat doar pe meserie, pe artă, iar oportunitatea de a putea face acest lucru într-un mod mai măreț și mai global este interesantă pentru noi.”

Fondată de Brad Pitt și partenerii săi (Dede Gardner și Jeremy Kleiner) la începutul anilor 2000, Plan B Entertainment este producătorul filmelor Moonlight (care a câştigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film în 2017) și The Big Short și alte producții de calitate, inclusiv seriale de televiziune pentru Amazon și Netflix.

Mediawan a preluat pachetul majoritar printr-un schimb de acțiuni și cu cash, într-o tranzacție de aproximativ 150 de milioane de dolari, ceea ce evaluează Plan B la 300 de milioane de dolari. Potrivit FT, asta înseamnă că Pitt și partenerii săi au obținut pe jumătate din acțiuni de 15 ori profitul mediu de puțin peste 10 milioane de dolari al casei lor de producție.

De partea cealaltă, francezii vor să-i păstreze pe producătorii americani în companie și să beneficieze în continuare de creativitatea acestora, FT observând că achiziționarea de către Mediawan a uneia dintre cele mai valoroase case independente de producție de la Hollywood fiind una dintre cele mai importante incursiuni franceze într-un domeniu rezervat până acum americanilor. În încercarea sa de a se globaliza, compania franceză s-a extins rapid în Europa în ultimii ani, achiziționând case de producție mici și mijlocii în Spania și Germania. 

Acționarii principali ai Mediawan sunt fondurile de investiții KKR și BPI, ultimul susținut de statul francez.

Sursă: Financial Times

Foto: Denis Makarenko | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday