Conform presei belgiene, autoritățile au efectuat percheziții în apartamentul vicepreședintelui, Eva Kaili, au audiat-o și l-au arestat pe partenerul său. În acest context, partidul socialist grec, PASOK, din care făcea parte a anunțat că a decis să o excludă.

“Având în vedere ultimele evoluții și ancheta autorităților belgiene cu privire la corupția oficialilor europeni, europarlamentarul PASOK, Eva Kaili, a fost exclusă din partid prin decizia președintelui Nikos Androulakis”, se arată într-un comunicat al partidului. 

Euronews a informat mai devreme că autoritățile belgiene au percheziționat biroul vicepreședintelui, dar și al altor doi europarlamentari.

Reamintim, de dimineață, autoritățile belgiene au declarat că investighează un posibil act de corupție care implică un stat din Golful Persic și persoane care lucrează la Parlamentul European. În urma perchezițiilor, procurorii au confiscat aproximativ 600.000 de euro, echipamente informatice și telefoane mobile și au arestat cel puțin patru persoane.

Sursa: Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday