Conform ministrului croat al Apărării, Mario Banozic, “circumstanțele apărute odată cu agresiunea rusă din Ucraina și prăbușirea unei drone la Zagreb au arătat că este important și necesar să se ajusteze prioritățile și planurile de echipare ale armatei croate”.

În martie, o dronă de recunoaștere din epoca sovietică, care transporta o bombă aeriană, s-a prăbușit în Zagreb după ce a intrat în spațiul aerian croat dinspre Ungaria. Dispozitivul a tranzitat și spațiul aerian al țării noastre. Ancheta autorităților a stabilit că drona transporta o bombă cu ”pulbere organică neconvențională”, care a explodat în momentul impactului și s-a transformat în gaz.

Anul trecut, Croaţia a achiziționat 12 avioane de luptă franceze Dassault Rafale pentru a înlocui flota de avioane MiG-21 de fabricație rusească (care datează din perioada fostei Iugoslavii), majoritar nefuncţională, în cadrul unei tranzacții în valoare de un miliard de euro. 

Marți, un MIG-21 s-a prăbușit în timpul unui exercițiu militar într-o zonă de pădure, nelocuită, din nord-estul țării.

Sursa: Reuters
Sursă foto: Dreamstime © VanderWolfImages

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday