Procuratura din Belgia investighează un posibil act de corupție care implică un stat neidentificat din Golful Persic și persoane care lucrează la Parlamentul European. Procurorii au precizat că 16 case au fost percheziționate, vineri, la Bruxelles, ca parte a unei investigații privind presupuse infracțiuni de criminalitate organizată, corupție și spălare de bani.

De câteva luni, anchetatorii Poliției Judiciare Federale au suspectat că o țară din Golf ar influența deciziile economice și politice ale Parlamentului European. Acest lucru se face prin plata unor sume mari de bani sau oferirea de cadouri mari unor terți cu o importanță politică semnificativă sau cu poziție strategică în cadrul Parlamentului European”, a precizat procuratura într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al Parlamentului European a declarat pentru Reuters că nu va comenta cu privire la ancheta în curs, dar că va lucra împreună cu autoritățile locale dacă va fi necesar.

Procurorii au confiscat aproximativ 600.000 de euro și echipamente informatice și telefoane mobile. Patru persoane au fost arestate pentru audieri, inclusiv un fost deputat al UE.

Sursă: Reuters

Foto: Vladans | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday