Parchetul European investighează o fraudă cu TVA în Germania, cu ramificații în alte șase state. Doi dintre suspecți sunt din România, iar unul dintre ei a fost arestat ieri. Prejudiciul este de peste 80 de milioane de euro.

O investigație a Parchetului European (EPPO) din München a dus la descoperirea unei scheme de fraudă cu TVA de «tip carusel» care implică 21 de suspecți, cu activități în Germania, Italia, Malta, Portugalia, România, Suedia și Marea Britanie. Doi dintre suspecți, care erau responsabili de organizarea documentelor pentru activitate infracțională, au sediul în România, iar unul dintre ei a fost arestat ieri. Au fost efectuate simultan percheziții și au fost colectate cu succes date, e-mail-uri  și documente”, transmite instituția într-un comunicat.

Parchetul European transmite că aceștia își desfășurau activitatea în principal în Berlin și Leipzig. Cei 21 de suspecți au creat facturi false pentru serviciile Voice over Internet Protocol (VoIP), iar apoi au solicitat TVA-ul de la autoritățile fiscale. Drept urmare, aceștia au provocat pierderi fiscale estimate de fiscul german la 80 de milioane de euro.

Folosim cookies