O investigație a Parchetului European (EPPO) din München a dus la descoperirea unei scheme de fraudă cu TVA de «tip carusel» care implică 21 de suspecți, cu activități în Germania, Italia, Malta, Portugalia, România, Suedia și Marea Britanie. Doi dintre suspecți, care erau responsabili de organizarea documentelor pentru activitate infracțională, au sediul în România, iar unul dintre ei a fost arestat ieri. Au fost efectuate simultan percheziții și au fost colectate cu succes date, e-mail-uri  și documente”, transmite instituția într-un comunicat.

Parchetul European transmite că aceștia își desfășurau activitatea în principal în Berlin și Leipzig. Cei 21 de suspecți au creat facturi false pentru serviciile Voice over Internet Protocol (VoIP), iar apoi au solicitat TVA-ul de la autoritățile fiscale. Drept urmare, aceștia au provocat pierderi fiscale estimate de fiscul german la 80 de milioane de euro.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday