Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne, a anunțat chiar înaintea reuniunii Consiliul JAI (Justiție și Afaceri Interne), care a început de câteva minute, că își va folosi dreptul de veto pentru a bloca intrarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen, reiterând poziția Austriei din ultimele săptămâni.

Astăzi voi vota împotriva extinderii Schengen cu România și Bulgaria. Austria se confruntă în prezent cu peste o sută de mii de treceri ilegale a frontierei, dintre care 75 de mii nu sunt rezidenți europeni și înregistrați. Cred că este greșit ca în acest moment să extindem un sistem care nu funcționează. Trebuie să ne asigurăm întâi că sistemul începe să funcționeze“, a declarat Karner reporterilor austrieci. Oficialul a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor români.

Anterior, ministrul german de Interne a anunțat că țara sa va susține intenția Bulgariei, Croaţiei şi României de a adera la spaţiul Schengen, subliniind că nu împărtăşeşte și înțelege opoziţia Austriei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday