Președintele Vladimir Putin a declarat, în timpul unei întâlniri cu reprezentanții Consiliului pentru Drepturile Omului din Rusia: “Amenințarea unui război nuclear este în creștere. În ceea ce privește ideea că Rusia nu ar folosi mai întâi astfel de arme în nicio circumstanță, atunci înseamnă că nu am putea fi nici cel de-al doilea care le folosește, pentru că posibilitatea de a face acest lcuru în cazul unui atac asupra teritoriului nostru ar fi foarte limitată. Cu toate acestea, avem o strategie. Ca formă de apărare, luăm în considerare arme de distrugere în masă, arme nucleare, dar totul este construit în jurul așa-numitei lovituri de retorsiune. Când suntem loviți, ripostăm”.

Liderul de la Moscova a detaliat: “Nu ne-am pierdut mințile, suntem conștienți ce înseamnă armele nucleare. Avem aceste instrumente, iar ele sunt într-o formă mai avansată și mai modernă decât în orice altă țară nucleară. Astăzi, acest lucru este unul evident. Nu le vom flutura în fața tuturor, ca pe un brici, dar, desigur, vom porni de la faptul că ele există. Acesta este un factor de descurajare care nu provoacă extinderea conflictelor și sper ca toată lumea să înțeleagă acest lucru”.

Președintele rus a mai adăugat că la nivel global se discută despre armele nucleare tactice pe care Federaţia Rusă le deţine, însă “nimeni nu remarcă ceea ce se întâmplă în ţările vecine. Armele nucleare americane sunt amplasate în număr mare pe teritoriul european – atât în Turcia, cât şi în alte state europene”.

La declarațiile lui Putin, purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Stat a replicat că “orice discuție lejeră despre arme nucleare este absolut iresponsabilă”.

Surse alternative: CNN, Pravda

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday