Marți au fost efectuate 13 percheziții domiciliare în București și în județul Călărași. Simultan, au avut loc 12 descinderi și în Republica Moldova și Suedia, conform unui comunicat al DIICOT.

Procurorii explică faptul că între februarie 2018 și ianuarie 2021, în România, Bulgaria, Ungaria și Polonia a fost creat un grup infracțional care punea la dispoziția altor grupări conturi bancare și firme-paravan, în scopul spălării banilor obținuți din infracțiuni. 

Direcția arată că inclusiv pe teritoriul României, cetățeni ucraineni, moldoveni și suedezi au deschis societăți comerciale destinate comiterii de infracțiuni, pentru a folosi conturile bancare. Ulterior, banii au fost redirecționate către societăți controlate de interpuși din Hong Kong și Israel.

”Precizăm faptul că, volumul tranzacțiilor care fac obiectul activităților de urmărire penală, depășește suma de 70 de milioane de euro, unele transferuri fiind mai mari de 3 milioane de euro”, se arată în comunicatul de presă. Procurorii au instituit sechestru pe bunuri în valoare de cinci milioane de dolari.

DIICOT a adus la audieri 24 de persoane bănuite că sunt implicate în desfășurarea activității infracționale. Nouă persoane au fost reținute pentru 24 de ore și prezentate Curții de Apel București cu propunerea de arestare preventivă.

Foto/Video: DIICOT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday