Autoritatea națională de sănătate a transmis că bolnavii de Covid cu simptome ușoare sau cei asimptomatici se vor putea izola de acum la domiciliu. Comisia Națională pentru Sănătate din China a argumentat faptul că, de fapt, majoritatea persoanelor infectate cu coronavirus sunt asimptomatice sau prezintă simptome ușoare, care permit tratamentul individual, la domiciliu. 

Timp de aproape trei ani, China a gestionat pandemia de Covid prin măsuri antiepidemice extrem de stricte, închizând blocuri, cartiere sau chiar orașe întregi. În alte situații, oamenii au fost carantinați la locul de muncă, fapt ce a produs ample proteste în ultimele săptămâni. Când acestea erau pe punctul de a se transforma în mișcări politice, îndreptate direct împotriva Partidului Comunist, guvernul a dat primele semne că va renunța la politica Zero-Covid. Președintele Xi Jinping a considerat măsurile antiepidemice ale guvernului său un succes și a primit un al treilea mandat în fruntea țării, la congresul din această toamnă.

Sursa: The Guardian

Sursa Foto: E Ghstock | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday