Departamentul pentru Situații de Urgență informează că “în urma efectuării cercetărilor s-a constatat că pata de petrol se întinde pe o suprafață de șase kilometri pe fluviul Dunărea, de la km fluvial 936 până la ecluza Porțile de Fier I. Polițiștii de frontieră din cadrul Biroului Supraveghere și Control Naval au informat Garda de Mediu, ISU Drobeta, Căpitănia Drobeta și Apele Române pentru a acționa cu produse biodegradabile, urmând a se stabili sursa poluării”. Potrivit aceleiași surse, ca măsura de protecție, Hidroelectrica a realizat un baraj pentru stoparea propagarii produsului uleios. “Se monitorizează zona in continuare. Nu sunt probleme deosebite”.

Pe rețelele de socializare locuitorii municipiului Drobeta Turnu Severin semnalează faptul că în mai multe zone ale orașului alimentarea cu apă fie a fost complet întreruptă, fie aceasta are o culoare ciudată sau nu are presiune. Compania de apă, Secom, informează că s-a decis oprirea stației de captare pentru protecția echipamentelor, pentru scurt timp, furnizarea apei potabile continuând normal din rezerve. Potrivit Secom, ulterior stația de captare a fost repornită și distribuția apei potabile se desfășoară în regim normal.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday