Compania deținută de Mark Zuckerberg sugerează că ar putea interzice conținutul jurnalistic pe Facebook în Statele Unite, în urma unui proiect de lege care oferă organizațiilor mass-media posibilitatea de a negocia tarife pentru conținutul distribuit pe rețeaua de socializare.

Meta nu este de acord să plătească pentru conținutul site-urilor de presă și argumentează că ele ”au deja beneficii” din simplul fapt că postările lor ajung la foarte mulți urmăritori. În replică, companiile media susțin că Meta generează sume uriașe de pe urma traficului făcut de materialele jurnalistice.

Inițiativa din SUA este susținută de congresmeni din ambele partide. O lege similară a fost adoptată anul trecut în Australia, amintește BBC, și a determinat o scurtă suspendare a acestui tip de conținut pe Facebook, remediată numai după semnarea unui acord între guvern și companie.

Surse alternative: BBC, CNN

Foto: Dreamstime | Rokas Tenys

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday