Update ora 16.30: SRI a revenit cu o informare de presă în care precizează că cele două plicuri nu conțin materiale explozive: ”La ora 10:50 echipele pirotehnice ale Serviciului Român de Informaţii au fost solicitate la sediul Ambasadei Ucrainei (…) În urma controlului preliminar, plicurile au fost ridicate și transportate în siguranță. După primele verificări, s-a constatat că plicurile nu conțin material exploziv”. Reprezentanții SRI mai adaugă că plicurile vor fi analizate, conform procedurii, în laboratoare specializate. 

Știrea inițială:

Potrivit Serviciului Român de Informații, este vorba de Ambasada Ucrainei, aflată pe Bulevardul Aviatorilor 24. “Pirotehniștii au demarat procedura standard pentru investigarea acestora. În urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea să fie ridicate și transportate în siguranță cu remorca container“, a transmis SRI.

Poliția Capitalei a explicat că apelul la 112 a fost transmis în jurul orei 11, fiind vorba despre două plicuri cu conținut suspect. Traficul în zonă a fost restricționat temporar.

Reamintim că în ultimele zile, reprezentanțe diplomatice și consulare ucrainene din mai multe state europene au primit pachete care conțineau organe de animale. Săptămâna trecută, un plic suspect a explodat la ambasada Ucrainei din Madrid, în timp ce se afla în mâna unui angajat. Acesta a fost rănit ușor și a mers la spital. Ulterior, mai multe dispozitive explozive trimise prin poștă au fost descoperite la mai multe instituții spaniole.

Foto: Inquam/George Călin

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday