Odată cu venirea iernii, rețeaua electrică a Franței devine tot mai vulnerabilă, se arată într-o analiză Reuters. În primul rând, să fim clari: fără panică! Este legitim ca guvernul să se pregătească pentru cazurile extreme care ar însemna întreruperea curentului electric pentru câteva ore pe zi”, a afirmat președintele Macron în weekend.

În contextul crizei energetice din Europa, Franța se află într-o poziție mai vulnerabilă decât alte state europene din cauza capacității sale nucleare scăzute și a cererii crescute de consum a populației. Unele companii franceze s-au confruntat cu scăderi record ale producției de energie electrică, din cauza indisponibilității unui număr mare de reactoare nucleare, dar Franța a compensat prin importuri de energie de la statele vecine și prin producția ridicată a centralelor de gaz.

Deși luna trecută au fost înregistrate temperaturi blânde, care au determinat un consum redus de electricitate, lucrurile sunt pe cale să se schimbe odată cu venirea frigului. Autoritățile au avertizat populația cu privire la riscul unor pene de curent, care ar putea fi cauzate de diferența dintre cererea și oferta de energie, și care dura în jur de două ore.

“Nu este încă suficient de frig, dar vedem că Franța își atinge limitările de import, a declarat Jean-Paul Harreman, directorul firmei britanice de consultanță în energie, EnAppSys.

Operatorul de telecomunicații Orange a transmis că este posibil ca apelurile telefonice de urgență să nu fie posibile în anumite părți ale Franței, dacă există întreruperi prelungite de curent, iar Federația Bancară a Franței (FBF) a avertizat că bancomatele ar putea fi afectate.

Analiza integrală la Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday