Potrivit noului plan anunțat luni, oricine este prins conducând cu 60 km pe oră peste limita de viteză în orașe (care este de 50 km/h) sau cu 70 km/h peste limita în afara localităților (de 130 km/h), va avea mașina “reținută temporar” timp de până la două săptămâni. Totuși, la viteze care trec de peste 80 km/h peste limita în oraș sau cu peste 90 km/h în afara localităților, mașina va fi confiscată permanent și scoasă ulterior la licitație.

Cel mai recent plan se adaugă măsurilor introduse anul trecut care au crescut timpul pentru care șoferii își pierd permisele în cazuri de conducere cu viteză. Aceste noi modificări au ca scop înăsprirea regulilor pentru a le alinia cu legislațiile din alte țări vecine, precum Germania și Elveția. În plus, autoritățile încearcă astfel să țină sub control cursele ilegale de stradă și cazurile de depășire extremă a vitezei.

La vitezele despre care vorbim aici, nimeni nu deține pe deplin controlul vehiculului său. Mașina devine o armă incontrolabilă și un pericol pentru oameni complet nevinovați. Cine nu mai are mașină, nu mai poate accelera. Tocmai de aceea, măsura are atât de mult succes în alte țări – pentru că lovește acolo unde doare și protejează populația generală, a declarat ministrul Transporturilor, Leonore Gewessler.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday