O postare a lui Donald Trump privind “terminarea tuturor regulilor electorale, inclusiv a celor din Constituția SUA”, provoacă reacția Casei Albe. Fostul președinte susține în continuare că alegerile din 2020 au fost fraudate.

Într-o postare făcută pe platforma sa socială (Truth Social), Donald Trump a criticat direct  Constituția SUA, considerând că aceasta ar permite fraude electorale, inclusiv ceea ce el consideră a fi fost “alegerile fraudate din 2020” câștigate de Joe Biden: Aruncați la gunoi rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020 și declarați ÎNVINGĂTORUL ADEVĂRAT sau faceți NOI ALEGERI? O fraudă masivă de acest tip și de această amploare implică terminarea tuturor regulilor, reglementărilor și articolelor, chiar și a celor care se găsesc în Constituție”. 

Casa Albă a reacționat la postarea fostului președinte, purtătorul de cuvânt al acesteia, Andrew Bates, condamnând declarația lui Trump: “Nu poți iubi America doar atunci când câștigi. Constituția unește poporul american, indiferent de partid, iar liderii aleși jură să o respecte. Este monumentul suprem pentru toți americanii care și-au dat viața pentru a învinge despoții egoiști care au abuzat de putere și au călcat în picioare drepturile fundamentale.” 

Reamintim că Donald Trump și-a anunțat luna trecută cea de-a treia candidatură la președinția SUA. La începutul acestei săptămâni, Trump și-a exprimat “sprijinul” față de persoanele care s-au revoltat, provocând astfel atacul de la Capitoliu de pe 6 ianuarie 2021. Într-o înregistrare video, acesta a declarat că “Oamenii au fost tratați neconstituțional, în opinia mea, și foarte, foarte nedrept, iar noi vom ajunge la fondul problemei”. 

Sursă alterantivă: CNN

Folosim cookies