Într-o postare făcută pe platforma sa socială (Truth Social), Donald Trump a criticat direct  Constituția SUA, considerând că aceasta ar permite fraude electorale, inclusiv ceea ce el consideră a fi fost “alegerile fraudate din 2020” câștigate de Joe Biden: Aruncați la gunoi rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020 și declarați ÎNVINGĂTORUL ADEVĂRAT sau faceți NOI ALEGERI? O fraudă masivă de acest tip și de această amploare implică terminarea tuturor regulilor, reglementărilor și articolelor, chiar și a celor care se găsesc în Constituție”. 

Casa Albă a reacționat la postarea fostului președinte, purtătorul de cuvânt al acesteia, Andrew Bates, condamnând declarația lui Trump: “Nu poți iubi America doar atunci când câștigi. Constituția unește poporul american, indiferent de partid, iar liderii aleși jură să o respecte. Este monumentul suprem pentru toți americanii care și-au dat viața pentru a învinge despoții egoiști care au abuzat de putere și au călcat în picioare drepturile fundamentale.” 

Reamintim că Donald Trump și-a anunțat luna trecută cea de-a treia candidatură la președinția SUA. La începutul acestei săptămâni, Trump și-a exprimat “sprijinul” față de persoanele care s-au revoltat, provocând astfel atacul de la Capitoliu de pe 6 ianuarie 2021. Într-o înregistrare video, acesta a declarat că “Oamenii au fost tratați neconstituțional, în opinia mea, și foarte, foarte nedrept, iar noi vom ajunge la fondul problemei”. 

Sursă alterantivă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday