Persoanele care doresc să achiziționeze echipamente electrice şi electronice de uz casnic, pot da la schimb frigidere, mașini de spălat rufe sau mașini de spălat vase și vor primi un voucher de 400 de lei. Se pot înscrie în aplicaţia informatică, după publicarea de către Autoritatea Fondului de Mediu a listei cu comercianţi validaţi, prin crearea unui cont de utilizator pe baza datelor de identificare (numele, prenumele, localitatea, judeţul şi CNP).

Etapa are loc în perioada 5-9 decembrie, sau până la epuizarea bugetului.

Voucherele pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic se acordă astfel:

  • 400 de lei pentru maşini de spălat rufe (inclusiv cu uscător) având cel puţin noua clasă energetică C;
  • 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D;
  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E.

Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM (lista cu persoanele fizice aprobate va fi publicată pe site-ul AFM), termen în care trebuie utilizate. Autoritatea arată că persoanele care au aplicat pentru vouchere, dar nu le-au folosit, ar putea primi interdicţia de a mai participa la alte sesiuni ale programului.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday